Întâlnirea se organizează cu prilejul conştientizării comunităţilor locale despre riscul apariţiei conflictelor om-urs şi realizarea unui grup operativ de lucru pentru limitarea fenomenului de habituare a urşilor şi de reducere a conflictelor directe om-urs,  în cadrul  proiectului LIFE13 NAT/RO/001154.

Întâlnirea de lucru va avea loc în data de 18.12.2015, începând cu ora 10.00, la Pensiunea Speranţa, din localitatea Predeal, judeţul Braşov.

În cadrul acestei întâlniri de lucru, sunt invitaţi reprezentanţi de la primării şi comunităţi, 3 consilii judeţene, reprezentanţi ai poliţiei locale, jandarmeriei, reprezentanţi ai firmelor de salubrizare, precum şi reprezentanţi ai fondurilor cinegetice din zonele de conflict om-urs de pe raza proiectului.

Activităţile întâlnirii de lucru, constau în:

  • prezentarea proiectului LIFE FOR BEAR – Conservarea populaţiei de urs brun din România,
  • informare cu privire la conflictele om-urs,
  • identificarea principalelor cauze care duc la realizarea conflictelor dintre om şi urs,
  • identificare principalelor măsuri de reducere a conflictelor om-urs,
  • prezentarea suportului oferit de Comisia Europeană comunităţilor locale prin proiectul LIFE FOR BEAR (Programul LIFE Natura), în vederea limitării fenomenului de habituare al urşilor şi reducerii conflictelor directe om-urs,
  • realizarea unui grup operativ de lucru care are ca obiective reducerea conflictelor directe om-urs şi limitarea fenomenului de habituare a urşilor, prin realizarea unui management al resturilor menajere eficient şi adecvat prezenţei urşilor pe domeniul public din zonele locuite.

Vă rugăm să confirmaţi participarea persoanelor desemnate la întâlnirea de lucru, organizată în data de 18.12.2015 în localitatea Predeal, până la data de 16.12.2015.

Confirmarea se va realiza pe email: ramon@icaswildlife.ro sau la următoarele numere de fax: 0268415338;  0268 417837.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi:

0742664432 – Tina JURJ, Expert Sociologie şi comunicare în Proiect LIFE FOR BEAR

0746164153 – Daniel Vişan, Asistent Manager Proiect LIFE FOR BEAR

Show Buttons
Hide Buttons