Acțiunea urmărește îmbunătățirea ofertei trofice favorabile hrănirii naturale a ursului prin înființarea unor suprafețe de cultură cinegetică și promovarea prin lucrări silvice a speciilor vegetale preferate de urs.

         Pe raza ariei de implementare a proiectului, s-au identificat în teren enclave de diferite mărimi și forme cu o suprafață totală de 65 de ha din care au fost alese 15 ha de teren pentru înfinţarea acestor culturi, ţinând cont de distanţa acestora faţă de zonele de conflict și zonele frecventate de urs, astfel eficacitatea acţiunii să fie maximă.

Astfel în lunile aprilie – mai – iunie 2015 s-au realizat plantări pe raza administrativă a Regiei Publice Kronstad și Ocolul Silvic Râșnov.

         Specile de arbori și arbuști fructiferi alese pentru plantat sunt: măr pădureţ (Malus silvestris), păr pădureţ (Pirus piraster), păducel (Crataegus monogyna), corcoduș (Prunus cerasifera), scoruș ( Sorbus aucuparia), cătină albă și roșie (Hippophae rhamnoides), prun (Prunus domestica), mur (Rubus fruticosus), zmeur (Rubus idaeus).

         S-au plantat în total un număr de 11.700 puieți.

         Ȋn fiecare an se va interveni cu completări pentru întreținerea culturii atât primăvara cât şi toamna.Acțiunea se va resimții în timp, prin dublarea ofertei trofice favorabilă hrănirii naturale a ursului.

Harta cu zonele unde s-au plantat puieți

Show Buttons
Hide Buttons